Salman Akhtar komt weer naar Nederland

Voor de behandeling van asielzoekers, vluchtelingen en migranten in de ggz heb je niet zozeer kennis nodig van ‘cultuur’ maar moet je begrijpen dat migratie een belangrijke life event is en een psychologische ontwikkelingszaak inhoudt. Salman Akhtar, psychiater en psychoanalyticus, verrichte op dit gebied baanbrekend werk dat mij zeer heeft geïnspireerd in het werken met deze doelgroep.

Hij komt nu weer naar Nederland!

Op donderdag 20 april 2017 (Amsterdam, 14.00 – 17.00 u.) bespreekt hij zijn ideeën over de psychotherapeutische behandeling van immigranten, vluchtelingen en asielzoekers. De inhoud van deze preconference is mede gebaseerd op zijn boek uit 1999: ‘Immigration and Identity Turmoil, Treatment and Transformation’ waarvan ik in 2000 een recensie schreef. De titel van de workshop is ‘Geo-cultural dislocation: psychological consequences’.
De workshop is georganiseerd door de stichting WKK (Stichting Wetenschapsbevordering Klinisch psycholoog en Klinisch neuropsycholoog), als preconferentie behorend bij het Jaarcongres KP en KNP met als thema ‘Stilte’.

0 reacties

Er is nog niet gereageerd.

Plaats de eerste reactie!

Plaats een reactie: